Říjnový výlet do lesa


Říjnový výlet do lesa

Začátkem října jsme se vypravili na společný výlet s dětmi ze třídy Koťat z 9. MŠ. Autobus nás dovezl k Vodákovi, odkud se třída Koťat vypravila na vycházku  lesem směrem k Honzíčkovi. Cestou děti sbíraly různé přírodniny do košíčků a do batůžku, ve školce pak s nimi budou dále pracovat, určitě vyrobí krásné výrobky na výzdobu své třídy.

Děti ze Sluníček a Hvězdiček pokračovaly až na Živec, odkud jsme se vypravili k Vyhlídce píseckých lesníků. Tam  jsme si dali svačinu, proběhli se po lese a také jsme si naplnili batůžky barevnými listy a šiškami.  Dále jsme putovali  zpět kolem rozhledny Jarník a přes Sedlo pod Srní homolí  opět až k Živci.

Paní učitelky byly překvapené, jak i nejmenší,  čerstvě tříleté děti, krásně šlapaly a zvládly celou cestu.

Jsme rádi, že spojení 9. MŠ a KMŠ není pouze na papíře, ale že se začíná rozvíjet i spolupráce mezi třídami a učitelkami. Tento společný výlet byl takovou první „vlaštovkou“, do budoucna plánujeme další společné akce, kdy už  budeme mít i více shodného programu. Školní vzdělávací program KMŠ se jmenuje „Tvoříme mosty“ a právě tyto společné aktivity pomáhají dětem i dospělým budovat  pomyslné mosty mezi sebou.