Pozdrav ke Dni učitelů


Den učitelů byl vyhlášen československou vládou v roce 1955 jako morální ocenění práce pedagogů. V České republice a na Slovensku je určeným dnem 28. březen, výročí narození Jana Amose Komenského. V tento den se každoročně vyhlašují výsledky ankety Zlatý Ámos a předávají nejvyšší resortní vyznamenání – stříbrná a zlatá Medaile ministerstva školství. Tolik na úvod.

 

Já ve svém projevu k pracovníkům školy vždy v tomto čase říkám, že vnímám Den učitelů jako ocenění práce všech pracovníků ve školství. Všech, bez nich by škola nemohla být, tedy kromě učitelů a učitelek, také vychovatelek, asistentek pedagoga, školních asistentů, vedoucích kroužků, terenérů a všech nepedagogických pracovníků v údržbě a úklidu školy, školní kuchyni, ekonomicko-hospodářském úseku, a to jak ve škole základní ta ve všech našich mateřských. Nemůžu zapomenout ani na všechny naše pedagogické i nepedagogické seniory, mezi kterými máme mimochodem 4 držitele výše zmíněné stříbrné medaile MŠMT ČR.

 

Letos se ale do té naší pedagogické party zařadily stovky dalších učitelů, kterým patří také veliké poděkování a uznání. Jsou jimi rodiče, prarodiče a další členové rodin, kteří společně s námi vyučují svoje děti na dálku. V mých očích si zasloužíte medaili za pedagogiku také. A protože se zlatá oficiálně neuděluje, patří vám!

 

Přeji nám všem vše nejlepší ke Dni učitelů a brzký návrat do školních tříd.

 

S kolegiální úctou

 

Pavel Koc, ředitel školy