Přihláška dítěte – krizové řízení


Níže je ke stažení přihláška nutná pro děti/rodiče před zahájením pobytu ve škole.

 

Tisková zpráva č. 101 ze dne 13.10.2020

O děti pracovníků IZS a v sociálních službách se postarají na ZŠ J.K. Tyla

 

O děti pracovníků ve složkách integrovaného záchranného systému (IZS) a v sociálních službách se během uzavření základních škol, které vláda nařídila od středy 14. října, postarají v ZŠ J. K. Tyla. Město Písek jim nad rámec usnesení vlády umožní dát do školy děti ve věku od šesti do třinácti let. Umístit dítě do ZŠ J. K. Tyla budou moci zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví, zaměstnanci v sociálních službách či sociální pracovníci.

 

Mateřské školy ve městě zůstávají otevřené. „Důrazně však žádáme všechny rodiče, kteří jsou doma například s mladším dítětem na mateřské či rodičovské dovolené nebo jsou nezaměstnaní, aby své potomky do mateřských škol nedávali,“ vyzvala starostka Eva Vanžurová.

 

„Pro pracovníky IZS v rámci ORP Písek bude v případě nutnosti zajištěno umístění jejich dětí ve věku tři až šest let v 15. mateřské škole v Erbenově ulici,“ uvedla vedoucí odboru školství a kultury Marie Cibulková. V této školce se o děti rodičů zaměstnaných v těchto složkách starali už na jaře, kdy byly zavřené i mateřské školy.

 

Bližší informace o možnosti a způsobu přihlášení dětí budou zaslány na složky IZS a další organizace klíčové infrastruktury. Najdete je také na webu města www.mesto-pisek.cz, v aktualitách odboru školství a kultury.

 

Vláda o úplném uzavření základních škol rozhodla na svém pondělním jednání. Žáci by měli zůstat doma až do 1. listopadu.

 

Petra Měšťanová, tisková mluvčí