Vítání jara na zahradě Křesťanské mateřské školy


V  areálu 9. Mateřské školy a Křesťanské mateřské školy v Písku máme od léta 2021 několik nových prvků pořízených z projektu spolufinancovaného Státním fondem životního prostředí ČR. Všechny jsou zaměřené na environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu. Hmyzí domek, interaktivní pexesa, mravenčí tunely a další prvky byly projektovány v rámci projektu Kamarádi z hmyzí říše, který  zahrnuje i nové objekty na zahradě Základní školy J.K. Tyla.

 

Do činností spojených s projektem na zahradě MŠ zapojujeme také rodiče našich dětí. V úterý 29.března se na zahradě 9.MŠ-KMŠ sešlo téměř sto dětí a dospělých na akci Vítání jara. Jaro jsme přivítali tancem, básněmi a společným zpěvem. Bylo dost času i na hry s využitím nově instalovaných herních a vzdělávacích prvků a na společné povídání u občerstvení.

 

Stěžejním bodem programu bylo doplnění materiálu do hmyzího domku a tvorba květinového záhonku. Rodiče spolu s dětmi záhon zryli, uhrabali a vyseli přinesená semínka květin. Záhonek je záměrně umístěn poblíž hmyzího domečku, doufáme, že květiny budou lákat další druhy hmyzu. S dětmi tak budeme moci pozorovat nejen růst rostlin, ale také mrňousky z hmyzí říše.

 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA