Předběžné výsledky zápisu do 1. tříd školy


K zápisu přišlo 127 dětí.
12 odkladů bylo vyřízeno na místě, žadatelé již měli připravené všechny podklady.
12 odkladů zatím vyřízeno nebylo, byla podaná pouze žádost. Těchto 12 dětí podalo zároveň žádost o přijetí. Věříme, že budu vyřízeny co nejdříve.
Máme k dispozici 83 míst (další případně až po výsledcích přijímacího řízení na nižší gymnázia a potvrzení rodičů o nástupu tam – květen/červen).
92 žádostí o přijetí evidujeme v obvodu, z toho 10 z nich má i žádost o odklad. Budeme losovat 9, kteří nyní nebudou přijati a jejich pořadí pro nabídku uvolněných míst.
10 žádostí o přijetí evidujeme z Písku mimo obvod a z obcí se smlouvou o společném spádovém obvodu se sourozencem ve škole, z toho 1 má i žádost o odklad. Budeme losovat všech 10, kteří nyní nebudou přijati a jejich pořadí pro nabídku uvolněných míst.
Pokud budou vyřízeny všechny další odklady (12) a cca 8 žáků se dostane na nižší gymnázia (20 dělá přijímací řízení),  pak postupně nabídneme uvolněná místa i všem vylosovaným, kteří nebudou po losování přijati. Budou pouze muset počkat.
Losování bude provedeno v pondělí 11.4.2022 ve škole zástupci zřizovatele a školské rady.
12 žádostí o přijetí evidujeme z Písku mimo obvod a z obcí se smlouvou o společném spádovém obvodu bez sourozence ve škole, z toho 1 má i žádost o odklad.
1 žádost o přijetí evidujeme mimo Písek se sourozencem ve škole.
Žadatelé mimo Písek (1) a z Písku mimo obvod nebo obcí se smlouvou, kteří ve škole nemají sourozence (12), přijati nebudou. 
V případě nepřijetí mají zákonní zástupci možnost se před vydáním rozhodnutí k těmto podkladům vyjádřit podle § 36 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, v kanceláři základní školy, a to ve středu dne 27.4.2021 od 8,30 do 15,30 hod.
Protože některým žadatelům běží 5 denní lhůta pro doplnění podkladů přijímacího řízení, mohou se výše uvedené počty změnit.