Uspěli jsme v okresním kole Jazykového WocaBee šampionátu!


Naše skupiny angličtiny a španělštiny se zapojily do pátého ročníku inovativní soutěže pro školy s názvem Jazykový WocaBee šampionát. Soutěží se online v aplikaci na učení slovíček s názvem WocaBee (čte se „vokebí“).

 

V minulých dnech probíhalo okresní kolo, kde naše skupiny získaly výborná umístění:

Skupiny p. uč. Reinišové: 3.ABC 25. místo, 4.AB 21. místo, 6.ABC 12. místo, 7.ABC 5. místo, 8.B 29. místo, 9.ABCD 10. místo, španělštináři 6.ABC 16. místo.

 

Nejlepších výsledků dosáhly tyto skupiny:

5.ABC p. uč. Reinišové: 2. místo

5.B p. uč. Ježkové: 3. místo

 

Do WocaBee se postupně zapojují i další skupiny angličtiny.

 

Obě posledně jmenované skupiny získaly prodloužení bezplatné verze Wocabee na další měsíc, diplomy a postup do krajského kola.

 

To probíhá právě v těchto dnech, kdy žáci soutěží o postup do celostátního kola soutěže, ve kterém můžeme získat další ceny a příspěvek na modernizaci škol v hodnotě 150 000 Kč. Soutěž vyvrcholí mezinárodním finále, ve kterém se utkají ty nejlepší třídy z 8 zemí!

 

A o čem vlastně WocaBee je? Žáci se v aplikaci učí novou slovní zásobu včetně výslovnosti moderním a velmi efektivním způsobem. Výhodou této aplikace je hlavně to, že učitel do ní na rozdíl od jiných aplikací může vstupovat a zadávat tam balíky slovíček nebo vět přímo z naší učebnice nebo dle momentálně probírané mluvnice. Aplikace obsahuje také různé zábavné hry na procvičování, které mohou hrát celé třídní kolektivy. V aplikaci je na výběr z několika jazyků. V soutěži se hodnotí píle žáků v učení cizích jazyků, měřená počtem bodů získaných za procvičování slovíček. Čím více žáci procvičují, tím více bodů (za správné odpovědi) získají a více se i naučí. Třídy v šampionátu soutěží jako tým, takže v jazycích se zlepšují skutečně všichni žáci a slovíčka se naučí včetně správné výslovnosti. Aplikace WocaBee navíc pracuje s každým žákem individuálně za pomoci umělé inteligence a žáci si ji mohou spustit na mobilu, tabletu či počítači. Všechny informace o soutěži, jakož i její průběžné výsledky jsou k dispozici na: www.wocabee.app/soutez

 

Na této stránce také získáte přehled o tom, kolik škol v okrese a celé republice je do WocaBee zapojeno. Je to obrovské číslo!

 

Tou nejdůležitější výhrou však je zlepšení jazykových vědomostí našich žáků a jejich motivace k učení jazyků, které jsou v dnešní době mimořádně důležité. Jsme velmi rádi, že na naší škole máme možnosti využívat moderní technologie, které používáme jako doplněk k běžné výuce, a že učíme cizí jazyky inovativním způsobem, který žáky baví a přináší jim skutečné výsledky! Držíme jim v soutěži palce!

 

Za tým angličtinářů P. Reinišová

    5.ABD5.B