Pomůžeme společně Šimonovi?


Šimon Kasa je bývalý žák naší školy – Tylovky. Chodí sem nyní i jeho mladší bratr a maminka zde pracuje jako asistentka pedagoga. Jeho příběh si můžete přečíst níže.

Ještě předtím, než se do běhu dá sám Šimon, rozběhnou se pro něj děti a dospělí po celé republice, aby mu spolu s Kontem Bariéry pomohli na novou sportovní protézu vybrat potřebné finance v rámci projektu Run and Help. Zatímco totiž civilní nohu Šimonovi uhradí zdravotní pojišťovna, běžeckou protézu za zhruba 150 tisíc si bude muset zaplatit.

Ve většině případů se pořádají akce pro veřejnost, kde se vybírá dobrovolné startovné. Tak to bylo např. ve Vodňanech, kde akci pro veřejnost připravili jeho současní spolužáci z rybářské školy.

My jsme se rozhodli vymyslet akci jinak. Tento pátek 31. května budeme Sportovat pro Šimona se všemi žáky školy. Zároveň tak společně oslavíme Den dětí.

Žáci 1.-3. tříd budou sportovat kolem školy, kde jsou připraveny školním parlamentem tradiční zábavné disciplíny, žáky 4. tříd čeká turnaj ve vybíjené. Na závěr dopoledne se v areálu školy uskuteční symbolický běh.

Žáci 5.-9. tříd vyrazí pěšky od školy do okolí chaty V Živci, kde pro ně budou připravena stanoviště s plněním úkolů, dozví se mnohé o životě s hendikepem, své stanoviště zde budou mít i záchranáři, Červený kříž a hasiči. Věříme, že přijede i Šimon, určitě zde budou i zástupci Konta Bariéry, možná Česká televize a slíbený je i jeden zajímavý host.

Věříme, že dobrovolné „startovné“ rodiče žáků poukáží na transparentní účet Konta Bariéry před akcí či po akci pod symboly přiděleným této naší akci (viz též QR kód pro internetové bankovnictví – kód níže v galerii). Jeho výše není stanovena, je to dobrovolný a individuálně zvolený příspěvek.

 

Číslo účtu:

17111444/5500

Variabilní symbol:

2222

Specifický symbol:

59884

Částka:

určíte si sami

IBAN:

CZ0355000000000017111444

BIC:

RZBCCZPP

 

Přesný rozvrh/konec aktivit každé třídy vám sdělí třídní učitelé. Vše ve škole i mimo ni začíná v 8:00 hodin. Nástupy na obědy jsou dle rozpisu.

Děkujeme za vaši podporu a šíření této zprávy.

 

    QR ŠimonRaH_Šimon_web2