Informace ze školní jídelny – částečné omezení provozu do 17. 9. 2024


Vážení rodiče,

níže důležitá informace ze školní jídelny/školní kuchyně.

 

Části zaměstnanců školní kuchyně byl v červenci KHS určen tzv. zvýšený zdravotní dozor do 17. 9. 2024 z důvodu infekčního onemocnění jedné pracovnice (na onemocnění se přišlo v době její dovolené), se kterou byli na pracovišti ve styku. Vše z preventivních důvodů.

 

Nemohou připravovat, manipulovat a vydávat potraviny, které se již dále tepelně neupravují nebo jsou již tepelně upravené a předávají se k přímé konzumaci. Nejedná se však o karanténu v pravém slova smyslu, mohou vykonávat další práce, vedou běžný život. Jsou se souhlasem KHS převedeni na úklidové práce v rámci organizace. Všichni prošli nařízenými zdravotními testy.

 

Ve školní kuchyni zbývá pouze 5 pracovníků, kteří dál pokračují v běžné práci. Vaření pro žáky a zajištění provozu školy má jasnou prioritu. Nejsme jen do 17. 9. 2024 schopni zajistit organizačně a technologicky náročné vaření pro seniory pro MSSS Písek.

 

Dle vedoucího zařízení školního stravování p. Tomeše (který měl jít na konci srpna již do důchodu, ale vydrží a pomůže) uvařit dětem zvládneme, pouze nebudeme nabízet výběr ze dvou jídel (bude na výběr pouze jedno jídlo) a bude omezena nabídka saladety. V rámci organizace jsme přesunuli některé pracovníky z úklidu na obsluhu myčky a naopak.

 

Pana Tomeše střídá od 1. 9. 2024 ve funkci vedoucího zařízení školního stravování p. Jan Veselý.

 

Všichni se snažíme nelehké období zvládnout, děkuji za to úsilí všem zaměstnancům školy.

 

Veřejnosti, rodičům a žákům pak děkuji za pochopení.

 

 

Pavel Koc, ředitel školy