V tanečním rytmu 2017 aneb Roztančená Tylovka


Roztančená Tylovka

Každým rokem se připravují naše taneční kroužky na taneční vystoupení již od září. Intenzivně se rozléhá hudba celou školou od tělocvičen po chodby školy od měsíce ledna. S nasazením, nadšením a radostí probíhají přípravy tanečního vystoupení a kostýmů. Zapojují se nejen děti, paní učitelky, vychovatelky, ale i rodiče.

Vyvrcholením je taneční večer pod názvem „V tanečním rytmu“, který se uskutečnil ve čtvrtek 16. března 2017 ve sportovní hale Elim. Celý večer moderovala Yvona Zuntová.

V první části večera tančili ve stylu standardních a latinsko-amerických tanců tanečníci Čtyřlístku ze Strakonic manželů Motlových.

V druhé části večera na téma „Světové hity “ zatančili naši prvňáčci jako včelky Máji a Vilíci / Marcela Zachová 1.D/, fotbaloví mistři a roztleskávačky /Alice Bláhová 1.B/. Pro lepší budoucnost tančili žáci Jany Mohňanské ze 3.D, s vlastní choreografií přišli žáci 4. B Zuzany Bínové. Mezi skupinovými tanci jsme viděli sólo Veroniky Knotové ze 4. B a sólo Terezy Bečvářové z baletní školy Flash Dance Labuť Marty Kotrbové. Taneční kroužek Berušky Zuzany Bínové a Marcely Lejčarové navodil atmosféru starších světových hitů hned v úvodu a o taneční přestávce roztančil přítomné malé tanečníky a diváky například tancem „Macarena“.

Závěrečná část večera proběhla ve spolupráci s taneční country skupinou Louisina pod vedením Toma Dvořáka, který provázel slovem taneční ukázky line dance. Taneční kroužek line dance pod vedením Marcely Lejčarové vystoupil se svým programem a ukázkami ze soutěže kategorie Social, které se naše žákyně také účastní. Ukázky ze soutěže kategorie Newcomer mohli diváci vidět v podání tanečnic a tanečníků Louisiany. Nechyběly  mezi nimi i bývalé žákyně naší školy Maruška Kellerová, Gábina Janovská a žák Tomáš Říha. V dětské taneční skupině Louisiany se nám předvedly také naše žákyně Natálie Nohelová, Kateřina Hvězdová a Denisa Oblouková. Mezi nejlepší tanečníky Louisiany nepochybně patří Bára Gabrišová a Luboš Říha, kteří nám ukázali své umění ve třech vstupech. Line dance nám příjemně zakončil taneční ukázkou Tom Dvořák jako první česká STÁR.

Večer V tanečním rytmu byl podpořen dotací z programu pro poskytování dotací města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu v roce 2017.

Děkujeme za podporu a skvělé podmínky pro taneční aktivity městu Písek, dále pak vedení školy panu řediteli Pavlu Kocovi, vedení sportovní haly Elim, hostům večera, zaměstnancům školy, dětem, žákům a jejich rodičům i dalším našim podporovatelům a přátelům.

Organizátorka akce Marcela Lejčarová.

 

foto: Jaromír Hladký

    IMG_8747IMG_8780IMG_8832IMG_8852IMG_8915IMG_8919IMG_9030IMG_9058IMG_9100IMG_9136IMG_9179IMG_9201IMG_9220IMG_9319IMG_9343IMG_9393IMG_9499IMG_9595IMG_9618Tisk