Projekt Erasmus+ pro Tylovku schválen


Mezinárodní projekt Erasmus na Tylovce zahájen

Letošní školní rok na Tylově škole začal radostnou zprávou. Byl nám schválen mezinárodní projekt Erasmus. Společně s kolegy a žáky ze Španělska, Rumunska, Polska a Anglie budeme po následující dva školní roky pracovat na tématu Jeden svět, jedna budoucnost. Celý projekt je zaměřen na dětská práva.

 

Čeká nás spousta zajímavých aktivit: tvorba projektového časopisu, komiksu o dětských právech, různých prezentací škol, společné sdílení aktivit a zkušeností. Celý projekt probíhá v angličtině, takže je to skvělá možnost si tento jazyk procvičit a něco nového se přiučit.   Samozřejmostí jsou v každém takovém projektu i vzájemné návštěvy, které slouží hlavně ke zhodnocení dosavadní práce a k naplánování aktivit pro další projektové období. Naši žáci se tak budou moci setkat s učiteli z jiných zemí, kteří k nám přijedou.

 

Téma dětských práv je hodně diskutované. S kolegy z našich partnerských zemí jsme se chtěli na toto téma podívat i z jiné stránky, dozvědět se, jak se s tímto tématem pracuje v jiných zemích a jak se na tuto problematiku dívají jinde. Určitě nás čeká hodně nových a poučných informací.

 

Co říct blíže o našich partnerech? Španělská škola se nachází ve městě Valdepeñas, je to základní škola s 250 žáky. Škola v Polsku má sídlo ve městě Slupsk, opět se jedná o základní školu, mají 400 dětí. Základní škola v anglickém městě Bodicote má 400 žáků a naši rumunští partneři sídlí ve městě Brasov, jsou také základní školou a mají 300 dětí. Velkou výhodou je, že všechny školy mají přibližně stejně staré žáky jako Tylova škola. Dětský pohled na téma projektu tedy bude podobný.

 

A co od projektu očekáváme? Především obohacení našich jazykových dovedností v angličtině. Ale proč bychom se nemohli něco málo přiučit také ve španělštině, polštině, rumunštině? Dalším důležitým bodem je sdílení zkušeností a zkoušení nových metod v naší práci. Tylova škola se již zúčastnila několika mezinárodních projektů, máme tedy s takovou prací bohaté zkušenosti. Pevně doufáme, že i tento projekt nám přinese hodně nového a zajímavého.

 

Bc. Pavlína Reinišová, koordinátorka projektu

 

    Print