Karneval v KMŠ


Koncem února se v Křesťanské mateřské školce konal karneval. Vzhledem k tomu, že masopustní úterý a následující popeleční středa letos připadá na termín jarních prázdnin, proběhlo karnevalové veselí už o týden dříve.

Všechny děti i paní učitelky přišly do školky převlečené do veselých masek. Ve třídě Hvězdiček plnily děti různé „kovbojské“ úkoly, například  honily kravičky do ohrad.  V obou třídách si kluci i holčičky užívali tanec, předvedli  a představili své převleky  a prohlédli si masky ostatních dětí. Nechybělo ani mlsání dobrot od rodičů.

Ve třídě Sluníček byly paní učitelky i s paní uklízečkou převlečené za námořníky  a připluly za dětmi v lodi z velkých kostek. Děti pak plnily různé námořnické úkoly, třeba  závodily v nošení zásob  do lodi a v chytání ryb, navazovaly záchranné kruhy,  kormidlovaly mezi útesy. Po splnění všech úkolů nalezly děti na „pustém ostrově“ poklad zamčený v truhle. Nakonec se jim podařilo najít i klíč k truhličce, takže si mohly rozdělit celý poklad a odnést domů mušle, „drahokamy“, obrázky  a sladkosti.

Všichni jsme si karneval jaksepatří užili a těšíme se na něj zase příští rok.