Slavnostní zahájení školního roku 2017/2018


Vážení kolegové, kolegyně, žáci a žákyně, rodiče, přátelé školy,

 vítám vás dnes na začátku nového školního roku 2017/2018 v naší Tylovce.

 Na konci roku jsem si trochu hrál se slovy a naši školu přirovnával k lodi a školní rok k plavbě na ní.

 Vítám proto u nás na palubě především naše nové spolužáky prvňáčky a jejich rodiče a přeji jim i sobě, aby do školy chodili se stejným nadšením jako dnes i dalších devět let. Přeji jim klidnou a zároveň dobrodružnou plavbu za poznáním.

 Také pro naše nejstarší deváťáky bude plavba v tomto školním roce plná zajímavých momentů včetně přijímacího řízení na námořní akademie, to vše možná zakončené slavnostním již 13. absolventským plesem.

 Samozřejmě že i nám všem ostatním přinese školní rok 2017/2018 spoustu výzev a příležitostí.

 Jako o každých prázdninách proběhly ve škole i mateřských školách velké a náročné práce. Ve škole se jednalo o kompletní rekonstrukci cvičné kuchyňky, osvětlení ve výtvarné výchově a výmalba chodeb.

 Ještě jednou bych chtěl poděkovat všem provozním pracovníkům školy (panu školníkovi Zochovi, pánům údržbářům Hrčkovi a Pravdovi, paním uklízečkám a kuchařkám a administrativním pracovnicím), dále pak všem pedagogickým pracovníkům a pracovnicím za příkladné nasazení a práci navíc při přípravě dnešního dne.

 V letošním školním roce nechystáme žádnou novinku typu elektronická žákovská knížka či elektronická online pokladna, budeme se proto soustředit především na celý výchovně vzdělávací proces, na dodržování školního řádu a použití moderních metod výuky. Krátkodobou a dlouhodobou koncepci školy naleznete na našich webových stránkách (pouze na okraj připomínám, že v loňském roce jsme zaznamenali postup do celostátního finále soutěže školních webů), stejně jako další důležité informace.

 Přeji nám všem vychované a po vědění toužící žáky, uznalé a spolupracující rodiče, nadšené a motivované pedagogy a nakloněného zřizovatele – prostě školu jako ze škatulky.

Váš ředitel

    1.A ZŠ JKT s deváťáky1.B ZŠ JKT balónky1.B ZŠ JKT s rodiči1.B ZŠ JKT1.C ZŠ JKT u tabule1.D ZŠ JKT s úsměvem1.D ZŠ JKTnácvik požárního poplachu  a evakuace 5.9.nácvik požárního poplachu a evakuace 5.9.